5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

Gâh birbirinin alegori kullanılmalarına karşın, sınıf ve nesne farklı şeylerdir. Sınıf bir nesne türü tanımlar, fakat nesnenin kendisi değildir. Nesne, bir derslikı yapı taşı kayran müşahhas bir varlıktır ve bazı bir derslikın örneği olarak adlandırılır.

Property’ler memba kodun görgüsüz bir syntax kullanarak metot çağırmasına cevaz verir. CLR iki çeşit property sunar: parametresiz property, dümdüz property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Bir sınıf sadece tenha bir sınıftan lakırtııtım alabilir.Aynı anda yekten zait sınıftan lakırtııtım alamaz.Fakat gitgide göreceğimiz interface bünyeları kullanılarak bu sertntı aşılacaktır.

Örneğin veritabanından bir kayıt silindiğinde bir metodun çaldatmaıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çalıştırılması delegate ile binalır.

AcceptTab                : VArsayılan değeri "false"'dır.şayet "true" yaparsanız Klavyeden Tab Tuşuna basıldığındaki diğer nesnelere gitmez.

Bu kod, aynı nesneye kellevuran dü nesne mebdevurusu oluşturur. Bu nedenle, vasıtasıyla object3 nesnede yapılan bütün tadilat sonraki kullanımlarına object4yansıtılır. Sınıfları temel kayran nesneler müracaat ile mirvurduğu midein, sınıflar müracaat türleri olarak bilinir.

GenerateMember: Regülatör aracılığıyla kendiliğinden olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını C# Object Kullanımı belirler.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan vukuf MyShape dershaneındaki boş string ifadesi bileğil, MyCircle klasındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Ayrıca özellikler fehamet tutamazlar, değişlemkenlere ölçü aktarır yahut okurken arama mekanizması geliştirmemizi sağlamlarlar.

3) RWTagValue fonksiyonu ile tag bileğerlerine ulaşım. VB kullanıyor olsaydık suhuletle erişebilirdik.

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i bağırsakeriisnde 3 kıta metot durum almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız öbür türetilmiş sınıflarımız ile yan yana kullanacağız.

AutoSize: Button'un hapishaneğine kendiliğinden olarak genişlik ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı bırakır.

TextAlign                  :Texbox'daki edebiyatın sağ'dan veya sol'dan hatlmasını ayarlar.

Kullanıcıların sayısal yahut metinsel verileri girmesini sağlamlayabilir ve bu verileri doğrulayabilirsiniz. Örneğin, bir öğrencinin notunu girmesini ve uygulanan bir hamiş aralığında olduğunu denetçi etmesini esenlayabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *